Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

PORTUGALIA -MADRID 8 zile Avion 2020


Descriere

Destinatie: Portugalia

Durata: 1 zi, fara cazare

Lisabona -Sintra -Cabo da Roca -Cascais -Estoril -Mafra -Obidos -Fatima -Tomar -Nazare -Batalha -Alcobaca
Coimbra -Porto -Salamanca -Madrid

Servicii incluse: - Zbor Buc.- Lisabona si Madrid -Buc., bagaj de mȃnã 10 kg inclus
- Transp. cu autocar climatizat, clasif. pentru curse internationale
- 7 cazari cu mic dejun in hotel 3* (ca exceptie 2*)
- Ghid insotitor din partea agentiei pe traseu.
- Deplasari pentru vizite: Lisabona, Mafra, Fatima, Coimbra, Porto, Salamanca, Madrid
** Taxe Aeroport + transfer Aeroport-hotel-Aeroport 149 €
Servicii neincluse: - Asigurare medicala +storno, excursii optionale, intrari la obiective (inclusiv pt. excursii optionale) ghizii locali
- Locuri preferentiale autocar (primele 3 banchete)
- Taxa de oras pentru fiecare cazare unde aceasta este solicitata (se va achita cash de catre turisti)
- Optional 30 euro / sens, BAGAJ de CALÃ 20 kg
Program Detaliat

    Ziua 1. BUCURESTI -LISABONA

Intalnire cu reprezentantul agentiei la ora 13.30 in aeroportul Henri Coanda din Otopeni pt. imbarcare la zborul spre Lisabona. Dupa aterizarea in capitala Portugaliei, incepem turul panoramic cu autocarul pornind de la Parcul Natiunilor, simbol al orasului modern aflat in proximitatea Estuarului Tagus. Zona a fost transformata in sec. XX, cu ocazia Expozitie Mondiale Expo 98. Continuam cu Muzeul National al Placilor Ceramice -o bijuterie a orasului, cu o impresionanta colectie provenind de pe teritoriul portughez, spaniol, italian si indian (Goa), Panteonul National, aflat in Biserica Santa Egracia, Piata Comertlui -construita dupa cutremurul din 1755, cu arcadele sale ample, fatadele galben pal si mozaicurile incantatoare; la final admiram Mănăstirea Jeronimos, fără îndoială cel mai prestigios locaş de cult din Lisabona. Regele Manuel I a fost cel care a comandat construirea sa, lucrările fiind încheiate în 1502. În prezent mănăstirea este, alături de Turnul Belem, parte a Patrimoniului Mondial UNESCO. Seara cazare in zona Lisabona.

 

Ziua 2. CASCAIS -ESTORIL -SINTRA -CABO DA ROCA (cca. 100 km)

Mic dejun. Pornim sa descoperim din frumusetea orasului intr-un tur de oras combinat, pietonal si autocar. Ne indreptam spre centrul capitalei portugheze, vizitam Catedrala Se si Biserica Sf Anton apoi continuam cu Manastirea Los Jeronimos, Monumentul Descoperirilor si Turnul Belem. Timp liber pt. vizite individuale (recomandam Oceanarium, unul dintre cele mai mari din lume) sau excursie optionala de jumatate de zi (20 €) la Sintra si Cabo da Roca. Urmand coasta Alanticului, trecem prin vestitele statiuni  litorale Cascais si Estoril, pentru a ajunge la resedinta regala de la Sintra- cunoscuta pentru palatele si castelele sale construite incepand cu sec. VIII- Castelo dos Mouros si Palacio de Sintra, continuand pana la arhitectura romantica de secol XIX- Palacio da Pena, datorita carora a fost inclusa in patrimoniul UNESCO. Daca in prezent, Castelul Maurilor si-a pastrat aspectul auster, de fortareata militara, Palatul Sintra a fost extins masiv si decorat in sec. XVI in timpul regelui Manuel I, prezentand un stil gotic- renascentist de tranzitie (Manuelin) si o puternica influenta islamica (stilul Mudejar). In schimb Palatul Pena a fost construit in sec. XIX drept resedinta de vara a familiei regale portugheze, fiind si astazi folosit pentru intalniri de stat de catre Presedinte si alti oficiali ai Portugaliei. Urmeaza Cabo da Roca- cel mai vestic punct al Europei, “locul unde se termina pamantul si incepe marea”, de unde puteti obtine o diploma care sa ateste vizita dumneavoastra aici. Intoarcere in zona Lisabona pentru cazare.

 

Ziua 3. LISABONA -MAFRA -OBIDOS -FATIMA - (cca. 215 km)

Mic dejun. Plecam spre Mafra, unde se afla cel mai mare complex monastic al Portugaliei, comparat cu Escorialul spaniol, dar mult mai grandios. Continuam cu o plimbare pietonala in Obidos -cel mai romantic sat medieval din Portugalia, oferit ca dar de nunta Reginei Isabel de Aragon, de catre sotul sau regele Dinis. Urmand Rua Direita (strada principala) vizitam cele mai importante obiective turistice si degustam specialitatea locului – lichiorul servit in pahare de ciocolata. Seara pornim spre Fatima pentru cazare.

 

Ziua 4. FATIMA -TOMAR (cca. 235 km)

Mic dejun. Dedicam primele ore vizitei in Fatima- unul din cele mai importante locuri de pelerinaj din lume, devenit celebru dupa ce trei copii cu varste intre 7 si 11 ani aflati cu oile la pascut, au avut o serie de viziuni in 1917. Aici vom vizita Sanctuarul Fecioarei de la Fatima, Bazilica da Nossa Senhora de Rosario, si Capela Aparitiilor. Timp liber in Fatima sau excursie optionala (15 €) la Tomar, cunoscut pentru Castelul si Man. “Convento de Christo”- obiectiv UNESCO, resedinta de odinioara a puternicilor Cavaleri Templieri. Orasul a existat inca din timpul romanilor sub numele de Sellium, iar dupa recastigarea regiunii de la mauri, incepand de la 1159, a fost acordat ca fief Marelui Maestru Gualdim Pais cu scopul de a fi aparat impotriva necredinciosilor. Revenim la Fatima pentru cazare.

 

Ziua 5. BATALHA -NAZARE -ALCOBAÇA -FATIMA (cca. 220 km)

Mic dejun. Timp liber in Fatima sau excursie optionala (25 €) catre perlele UNESCO: Alcobaça si Batalha. Pentru inceput vizitam Man. Batalha (sec. XIV), avand numeroase turnulete, spirale, portaluri, stucaturi s.a., specifice goticului tarziu si comemoreaza o importanta batalie purtata in evul mediu de catre portughezi impotriva spaniolilor. Continuam excursia optionala cu vechiul port pescaresc Nazare, astazi o importanta statiune litorala, aflata pe malurile Atlanticului. Numele asezarii vine de la biblicul Nazaret, portul fiind botezat dupa o statuie a Sfintei Fecioare adusa din Tara Sfanta. Al treilea popas din periplul de astazi este reprezentat de Man. Alcobaça (sec. XII), intemeiata de primul rege portughez Alfonso Henriques, ce conserva cele mai vechi constructii gotice si neo-gotice din Portugalia, si Panteonul Regal (sec. XVIII) o adevarata capodopera arhitectonica. Intr-un tur pietonal, insufletiti de povestea de dragoste a lui Pedro si Ines de Castro, vom descoperi farmecul cochetei asezari si vom degusta delicioasele bauturi locale. Seara, intoarcere la acelasi hotel din Fatima pentru cazare.

 

Ziua 6. FATIMA -COIMBRA -PORTO (cca. 235 km)

Mic dejun. Pornim spre Coimbra- fosta capitala a Portugaliei, unde vizitam Universitatea (sec.XIII), una dintre cele mai vechi din Europa, Catedrala (sec. XII) cea mai veche catedrala a Portugaliei si singura care pastreaza intact stilul romanic original, Palatul Sub-Ripas, Piata Republicii, Universitatea, Biblioteca Joanina, Noua Catedrala si cartierul Baixa, unde ne bucura de atmosfera tipic portugheza. Continuam deplasarea spre nordul tarii, pentru vizita orasului Porto, al 2-lea mare oras al tarii, situat in Delta raului Duoro, unde admiram: Ribeira- faimoasa piata din centrul istoric (monument UNESCO), impunatoarea Catedrala (sec. XII), Biserica Sao Francisco, Jardim de Moro si Podul D. Luis (emblema orasului). Optional (25 euro) croaziera si degustari de vinuri. Cazare la Porto.

 

Ziua 7. PORTO -SALAMANCA -MADRID (cca. 235 km)

Mic dejun. Astazi parasim Portugalia, iar primul popas il vom face intr-un superb orase spaniol -Salamanca, unde vizitam una din primele universitati din lume, infiintata in anul 1134 si centrul istoric, inclus in patrimoniul UNESCO. Vom admira Muzeul Orasului, Cladirea Primariei, Catedrala Veche, ridicata incepand cu anul 1140 si Catedrala Noua. Aceasta a fost proiectata de arhitectii Anton de Egas si Alonso Rodrigues, constructia prelungindu-se pe o perioada de peste 200 de ani, intre 1513-1733. Incheiem cu Casa Las Conchas -ridicata la ordinul lui Don Rodrigo Maldonado da Talavera, Cavaler al Ordinului Sf. Iacob, Manastirea San Esteban si Turnul Clavero. Pornim spre Madrid, pentru o vizita panoramica a capitalei Spaniei-Torres si Plaza Colon, Palacio de Justicia, Biblioteca Nacional, Plaza de Cibeles, Puerta del Sol, Plaza Mayor, Plaza Independencia, celebrul Bulevard Gran Via, Plaza de Espana. Cazare in zona Madrid.

 

Ziua 8. MADRID -BUCURESTI

Mic dejun. Se elibereaza camerele, apoi vizitam Palatul Regal, resedinta oficiala a regilor Spaniei, unul dintre cele mai frumoase palate din Europa, dar si unul dintre cele mai mari, cu peste 3400 de incaperi. Langa palat se afla Catedrala Almudena -sfintita in 1993 de Papa Ioan al II lea, cu dimensiuni impresionante, 104 metri lungime si 76 latime, Domul central are un diametru de 20 de metri. In Catedrala s-a oficiat in 2004 cununia religioasa a regelui Felipe al VI-lea cu Letizia Ortiz Rocasolano. Continuam turul pietonal cu Teatrul regal, Manastirea calugarilor desculti, Puerta del Sol si ajungem pe cea mai importanta artera comerciala -Grand Via, unde ne bucuram de timp liber si ne delectam cu o sesiune de cumparaturi. Seara transfer catre aeroport, pentru zborul catre Bucuresti.


Destinatie: Portugalia

Durata: 1 zi, fara cazare

Lisabona -Sintra -Cabo da Roca -Cascais -Estoril -Mafra -Obidos -Fatima -Tomar -Nazare -Batalha -Alcobaca
Coimbra -Porto -Salamanca -Madrid

Servicii incluse: - Zbor Buc.- Lisabona si Madrid -Buc., bagaj de mȃnã 10 kg inclus
- Transp. cu autocar climatizat, clasif. pentru curse internationale
- 7 cazari cu mic dejun in hotel 3* (ca exceptie 2*)
- Ghid insotitor din partea agentiei pe traseu.
- Deplasari pentru vizite: Lisabona, Mafra, Fatima, Coimbra, Porto, Salamanca, Madrid
** Taxe Aeroport + transfer Aeroport-hotel-Aeroport 149 €
Servicii neincluse: - Asigurare medicala +storno, excursii optionale, intrari la obiective (inclusiv pt. excursii optionale) ghizii locali
- Locuri preferentiale autocar (primele 3 banchete)
- Taxa de oras pentru fiecare cazare unde aceasta este solicitata (se va achita cash de catre turisti)
- Optional 30 euro / sens, BAGAJ de CALÃ 20 kg
Program Detaliat

    Ziua 1. BUCURESTI -LISABONA

Intalnire cu reprezentantul agentiei la ora 13.30 in aeroportul Henri Coanda din Otopeni pt. imbarcare la zborul spre Lisabona. Dupa aterizarea in capitala Portugaliei, incepem turul panoramic cu autocarul pornind de la Parcul Natiunilor, simbol al orasului modern aflat in proximitatea Estuarului Tagus. Zona a fost transformata in sec. XX, cu ocazia Expozitie Mondiale Expo 98. Continuam cu Muzeul National al Placilor Ceramice -o bijuterie a orasului, cu o impresionanta colectie provenind de pe teritoriul portughez, spaniol, italian si indian (Goa), Panteonul National, aflat in Biserica Santa Egracia, Piata Comertlui -construita dupa cutremurul din 1755, cu arcadele sale ample, fatadele galben pal si mozaicurile incantatoare; la final admiram Mănăstirea Jeronimos, fără îndoială cel mai prestigios locaş de cult din Lisabona. Regele Manuel I a fost cel care a comandat construirea sa, lucrările fiind încheiate în 1502. În prezent mănăstirea este, alături de Turnul Belem, parte a Patrimoniului Mondial UNESCO. Seara cazare in zona Lisabona.

 

Ziua 2. CASCAIS -ESTORIL -SINTRA -CABO DA ROCA (cca. 100 km)

Mic dejun. Pornim sa descoperim din frumusetea orasului intr-un tur de oras combinat, pietonal si autocar. Ne indreptam spre centrul capitalei portugheze, vizitam Catedrala Se si Biserica Sf Anton apoi continuam cu Manastirea Los Jeronimos, Monumentul Descoperirilor si Turnul Belem. Timp liber pt. vizite individuale (recomandam Oceanarium, unul dintre cele mai mari din lume) sau excursie optionala de jumatate de zi (20 €) la Sintra si Cabo da Roca. Urmand coasta Alanticului, trecem prin vestitele statiuni  litorale Cascais si Estoril, pentru a ajunge la resedinta regala de la Sintra- cunoscuta pentru palatele si castelele sale construite incepand cu sec. VIII- Castelo dos Mouros si Palacio de Sintra, continuand pana la arhitectura romantica de secol XIX- Palacio da Pena, datorita carora a fost inclusa in patrimoniul UNESCO. Daca in prezent, Castelul Maurilor si-a pastrat aspectul auster, de fortareata militara, Palatul Sintra a fost extins masiv si decorat in sec. XVI in timpul regelui Manuel I, prezentand un stil gotic- renascentist de tranzitie (Manuelin) si o puternica influenta islamica (stilul Mudejar). In schimb Palatul Pena a fost construit in sec. XIX drept resedinta de vara a familiei regale portugheze, fiind si astazi folosit pentru intalniri de stat de catre Presedinte si alti oficiali ai Portugaliei. Urmeaza Cabo da Roca- cel mai vestic punct al Europei, “locul unde se termina pamantul si incepe marea”, de unde puteti obtine o diploma care sa ateste vizita dumneavoastra aici. Intoarcere in zona Lisabona pentru cazare.

 

Ziua 3. LISABONA -MAFRA -OBIDOS -FATIMA - (cca. 215 km)

Mic dejun. Plecam spre Mafra, unde se afla cel mai mare complex monastic al Portugaliei, comparat cu Escorialul spaniol, dar mult mai grandios. Continuam cu o plimbare pietonala in Obidos -cel mai romantic sat medieval din Portugalia, oferit ca dar de nunta Reginei Isabel de Aragon, de catre sotul sau regele Dinis. Urmand Rua Direita (strada principala) vizitam cele mai importante obiective turistice si degustam specialitatea locului – lichiorul servit in pahare de ciocolata. Seara pornim spre Fatima pentru cazare.

 

Ziua 4. FATIMA -TOMAR (cca. 235 km)

Mic dejun. Dedicam primele ore vizitei in Fatima- unul din cele mai importante locuri de pelerinaj din lume, devenit celebru dupa ce trei copii cu varste intre 7 si 11 ani aflati cu oile la pascut, au avut o serie de viziuni in 1917. Aici vom vizita Sanctuarul Fecioarei de la Fatima, Bazilica da Nossa Senhora de Rosario, si Capela Aparitiilor. Timp liber in Fatima sau excursie optionala (15 €) la Tomar, cunoscut pentru Castelul si Man. “Convento de Christo”- obiectiv UNESCO, resedinta de odinioara a puternicilor Cavaleri Templieri. Orasul a existat inca din timpul romanilor sub numele de Sellium, iar dupa recastigarea regiunii de la mauri, incepand de la 1159, a fost acordat ca fief Marelui Maestru Gualdim Pais cu scopul de a fi aparat impotriva necredinciosilor. Revenim la Fatima pentru cazare.

 

Ziua 5. BATALHA -NAZARE -ALCOBAÇA -FATIMA (cca. 220 km)

Mic dejun. Timp liber in Fatima sau excursie optionala (25 €) catre perlele UNESCO: Alcobaça si Batalha. Pentru inceput vizitam Man. Batalha (sec. XIV), avand numeroase turnulete, spirale, portaluri, stucaturi s.a., specifice goticului tarziu si comemoreaza o importanta batalie purtata in evul mediu de catre portughezi impotriva spaniolilor. Continuam excursia optionala cu vechiul port pescaresc Nazare, astazi o importanta statiune litorala, aflata pe malurile Atlanticului. Numele asezarii vine de la biblicul Nazaret, portul fiind botezat dupa o statuie a Sfintei Fecioare adusa din Tara Sfanta. Al treilea popas din periplul de astazi este reprezentat de Man. Alcobaça (sec. XII), intemeiata de primul rege portughez Alfonso Henriques, ce conserva cele mai vechi constructii gotice si neo-gotice din Portugalia, si Panteonul Regal (sec. XVIII) o adevarata capodopera arhitectonica. Intr-un tur pietonal, insufletiti de povestea de dragoste a lui Pedro si Ines de Castro, vom descoperi farmecul cochetei asezari si vom degusta delicioasele bauturi locale. Seara, intoarcere la acelasi hotel din Fatima pentru cazare.

 

Ziua 6. FATIMA -COIMBRA -PORTO (cca. 235 km)

Mic dejun. Pornim spre Coimbra- fosta capitala a Portugaliei, unde vizitam Universitatea (sec.XIII), una dintre cele mai vechi din Europa, Catedrala (sec. XII) cea mai veche catedrala a Portugaliei si singura care pastreaza intact stilul romanic original, Palatul Sub-Ripas, Piata Republicii, Universitatea, Biblioteca Joanina, Noua Catedrala si cartierul Baixa, unde ne bucura de atmosfera tipic portugheza. Continuam deplasarea spre nordul tarii, pentru vizita orasului Porto, al 2-lea mare oras al tarii, situat in Delta raului Duoro, unde admiram: Ribeira- faimoasa piata din centrul istoric (monument UNESCO), impunatoarea Catedrala (sec. XII), Biserica Sao Francisco, Jardim de Moro si Podul D. Luis (emblema orasului). Optional (25 euro) croaziera si degustari de vinuri. Cazare la Porto.

 

Ziua 7. PORTO -SALAMANCA -MADRID (cca. 235 km)

Mic dejun. Astazi parasim Portugalia, iar primul popas il vom face intr-un superb orase spaniol -Salamanca, unde vizitam una din primele universitati din lume, infiintata in anul 1134 si centrul istoric, inclus in patrimoniul UNESCO. Vom admira Muzeul Orasului, Cladirea Primariei, Catedrala Veche, ridicata incepand cu anul 1140 si Catedrala Noua. Aceasta a fost proiectata de arhitectii Anton de Egas si Alonso Rodrigues, constructia prelungindu-se pe o perioada de peste 200 de ani, intre 1513-1733. Incheiem cu Casa Las Conchas -ridicata la ordinul lui Don Rodrigo Maldonado da Talavera, Cavaler al Ordinului Sf. Iacob, Manastirea San Esteban si Turnul Clavero. Pornim spre Madrid, pentru o vizita panoramica a capitalei Spaniei-Torres si Plaza Colon, Palacio de Justicia, Biblioteca Nacional, Plaza de Cibeles, Puerta del Sol, Plaza Mayor, Plaza Independencia, celebrul Bulevard Gran Via, Plaza de Espana. Cazare in zona Madrid.

 

Ziua 8. MADRID -BUCURESTI

Mic dejun. Se elibereaza camerele, apoi vizitam Palatul Regal, resedinta oficiala a regilor Spaniei, unul dintre cele mai frumoase palate din Europa, dar si unul dintre cele mai mari, cu peste 3400 de incaperi. Langa palat se afla Catedrala Almudena -sfintita in 1993 de Papa Ioan al II lea, cu dimensiuni impresionante, 104 metri lungime si 76 latime, Domul central are un diametru de 20 de metri. In Catedrala s-a oficiat in 2004 cununia religioasa a regelui Felipe al VI-lea cu Letizia Ortiz Rocasolano. Continuam turul pietonal cu Teatrul regal, Manastirea calugarilor desculti, Puerta del Sol si ajungem pe cea mai importanta artera comerciala -Grand Via, unde ne bucuram de timp liber si ne delectam cu o sesiune de cumparaturi. Seara transfer catre aeroport, pentru zborul catre Bucuresti.