Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

EXCURSIE 2 ZILE BISERICI FORTIFICATE DIN TRANSILVANIA

Descriere

Destinatie: Romania

Durata: 1 zi, fara cazare

Pretul include: 
- transport cu autocar clasificat;
- 1 noapte cazare cu mic dejun si cina la Hotel Edelweiss 3* sau similar in Medias;
- ghid de turism atestat.

Pretul nu include: 
- intrarile la obiectivele turistice aa au caracter orientativ (Biserica fortificata Harman - 15 lei/pers, Biserica Alma Vii - 15 lei/pers, Biserica Fortificata Valea Viilor - 15 lei/pers , Biserica fortificata Axente Sever - 15 lei/pers,  Ferma de Cerbi - 20 lei/pers);
- cheltuieli personale;
- taxa de oras pentru fiecare cazare unde aceasta este solicitata;
- asigurare medicala (dupa caz) si storno;
- locuri preferentiale in autocar - primele 3 randuri (100 lei/pers/loc rand 1, 75 lei/pers/loc rand 2, 50 lei/pers /loc rand 3);
- vizite optionale;
- alte taxe de vizitare;
- ghizii locali specializati;
- taxa de rezervare pentru obiectivele turistice (dupa caz);
- alte costuri neprecizate la rubrica pretul include.

Avans minim 30% in termen de 7 zile de la momentul efectuarii rezervarii. Diferenta se achita cel tarziu cu 15 zile inainte de plecare. 

Modalitati de plata: cash in agentiile de turism, cash in agentiile bancare, prin transfer bancar (internet banking) sau plata cu cardul direct pe site. Excursia trebuie achitata integral inainte de plecare.

Supliment camera single: 150 lei/pers. 

Grup minim: 25 persoane. In cazul nerealizarii grupului minim ne rezervam dreptul de a anula plecarea, cu posibilitatea inscrierii la un program similar.

Tarife copii:
- Copiii pana la 5 ani cazati cu doi adulti beneficiaza de gratuitate la cazare si loc in autocar, fara pat suplimentar, nu beneficiaza de mese, achita 65% din pret pachet (360 lei).
- Copiii cu varste 5 ani aa 12 ani cazati cu doi adulti achita 85% din pret pachet (470 lei), beneficiaza de mese si loc in autocar, se asigura pat suplimentar.
- Copiii cu varsta peste 12 ani sau copiii insotiti de un singur adult achita pret intreg.

Acte necesare: carte de identitate.

Nota: Locurile in autocar se distribuie incepand cu a doua bancheta in ordinea achitarii avansului.

OBSERVATII generale de calatorie:
1) tarifele de intrare la obiectivele turistice se achita la fiecare in parte in moneda locala si se pot modifica de catre autoritatile locale independent de agentie;
2) camerele single se confirma doar de catre agentie; persoanele care se inscriu singure si pentru care agentia nu gaseste partener vor fi informati telefonic sau in scris si vor achita suplimentul de camera single cel tarziu cu 3 zile inainte de plecare; achitarea suplimentului de camera single nu implica loc singur pe bancheta in autocar. Refuzul de a achita suplimentul single inainte de plecare si renuntarea la calatorie se penalizeaza conform articolului Conditii pentru Anulari / Penalizari;
3) clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita de oficialitatile din tarile vizitate, ca atare facilitatile camerelor sunt conforme cu standardele locale; existenta anumitor facilitati precum minibar, balcon, frigider, cana fierbator pentru prepare ceai/cafea in fiecare camera, wi-fi in camera, etc nu pot fi garantate de catre agentie atat timp cat se asigura categoria de stele mentionata in programul detaliat. Unitatea de cazare poate solicita taxe suplimentare (minibar /frigider, seif, aer conditionat etc), turistul avand obligatia sa le achite si se informeze asupra acestora inaintea utilizarii acestor servicii. Este interzis fumatul in camerele unitatilor de cazare (cu exceptia camerelor pentru fumatori). In caz contrar, turistul va suporta toate penalizarile impuse de unitatea de cazare. Eventualele daune produse de turist in unitatea de cazare revin ca obligatie de plata acestuia. 
4) agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu;
5) daca pentru pentru efectuarea calatoriei este necesara indeplinirea de catre Calator a unor formalitati suplimentare (de exemplu, calatoria impreuna cu minori, situatia in care numele calatorului este schimbat ca urmare a casatoriei/desfacerii ei etc.), acesta are obligatia de a indeplini toate cerintele legale. Pentru o informare optima, agentia recomanda si consultarea site -ului www.politiadefrontiera.ro si a site-ului Ministerului Afacerilor Externe a Romaniei: http://www.mae.ro, pentru informatii complete privind Regimul de calatorie in strainatate, cat si in ceea ce priveste conditiile de calatorie/intrare pe teritoriul tarii/tarilor de destinatie. 
6) daca tara de destinatie impune obligativitatea efectuarii unor teste PCR pentru virusuri (SARS COV 2, sau alt tip de virus) sau obligativitatea de vaccinare, acestea din urma cad in responsabilitatea turistului si nu obliga agentia de turism la vreo despagubire sau anulare gratuita a rezervarii. 
7) distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup; in cazul  in care turistul are cerinte speciale cu privire la cazare  (camere alaturate, camere cu balcon, etc) nu vor fi considerate confirmate decat in masura disponibilitatii de la fata locului.Mesele incluse in program sunt de categorie meniu standard, fix pentru toti turistii la fel. Orice solicitare de schimbare a acestuia se considera drept cerere speciala si se achita extra la fata locului de catre turist. Agentia de turism nu garanteaza meniuri speciale, nu are obligatia de a se informa cu privire la preferintele sau regimurile culinare ale turistilor, acestea fiind satisfacute in masura posibilitatilor la fata locului. Nominalizarea hotelurilor se va face la cerere dupa transmiterea informarii de plecare (cu 2 zile inainte de inceputul calatoriei, prin exceptie cu 24 ore inainte de plecare). Mentiunea in program a denumirii hotelului continuata de expresia asau similara face referire doar la categoria de confort si regimul de masa al hotelului.
8) ghidul/ conducatorul de grup poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fara a afecta structura programului; in caz exceptional, obiectivele din program se pot inlocui cu altele doar din motive care nu tin de agentie sau turisti (conditii meteo, restrictii de acces, cauze naturale, decizii care tin de autoritati);
9) conform reglementarilor internationale, serviciile de ghidaj in interiorul muzeelor si la obiectivele turistice pot fi asigurate doar de catre ghizii locali; ghidul roman va face o prezentare in autocar si va asigura traducerea explicatiilor date de ghidul local in situatia in care se achita taxe ghizi locali in programul turistic sau daca grupul de turisti hotaraste angajarea acestuia la fata locului.
10) agentia nu este raspunzatoare pentru deteriorarea, pierderea sau furtul bagajelor, a actelor sau a obiectelor personale; in cazul in care aceste situatii nedorite apar, turistul are obligatia de a depune personal plangere la organele competente;
11) este obligatorie respectarea instructiunilor ghidului insotitor si intervalele orare date de acesta; este obligatorie respectarea masurilor de pandemie in vigoare. Pentru obiectivele turistice unde este nevoie de rezervare in prealabil, agentia va percepe o taxa de rezervare;
12) efectuarea partiala sau integrala a oricarei sume prin intermediul bancar reprezinta acceptarea pe deplin a termenilor si conditiilor prevazute in contractul de prestarii servicii turistice (disponibil pe site - recomandam citirea acestuia); turistul isi asuma ca este apt pentru calatorie si nu necesita asistenta specializata (cazuri medicale/ dizabilitati). Turistul aflat in situatie atipica (medicala sau de necesitate speciala) este obligat ca notifice in scris agentia cu privire la situatia personala inainte de inscriere si sa ceara acordul pentru participare. Ne rezervam dreptul de a refuza participarea persoaneor care ca urmare a situatiilor speciale pot pune in dificultate derularea programului turistic, afectand astfel toti participantii la calatorie.
13) transportul se va realiza cu microbuz, minibus, midiautocar, autocar in functie de numarul de turisti participanti la program; turistul are obligatia respectarii conditiilor de transport persoane disponibile pe site (recomandam citirea acestora).. In mijlocele de transport sunt interzise fumatul, consumul de bauturi alcoolice sau substante stupefiante. Ne rezervam dreptul de a nu imbarca sau de a debarca (dupa caz) pasagerii in stare de ebrietate si pasagerii care afecteaza ordinea si siguranta celorlalti pasageri sau a conducatorilor auto, ori incalca conditiile de transport persoane, fara rambursarea costurilor de transport. Pasagerii se obliga sa achite catre compania de transport contravaloarea oricaror distrugeri aduse mijloacelor de transport.
14) transbordarea se efectueaza pentru un minim de 8 persoane pentru fiecare localitate de transfer; pentru un numar mai mic de persoane, transbordarea se efectueaza in conditii speciale comunicate de agentie (tarif si durata);
15) prezentul program este parte integranta a contractului de prestari servicii turistice incheiat si se completeaza cu informatiile precontractuale disponibile pe site (recomandam citirea acestora). Recomandam incheierea asigurarii storno pentru a va proteja inainte de plecare (in cazul anularii calatoriei) si a asigurarii medicale pentru protectie pe durata derularii programului turistic (in cazul unor situatii medicale neprevazute).

Imbarcari din tara:
Ploiesti - Bucuresti - retur - GRATUIT
Campina - Bucuresti - retur - GRATUIT

Conditii pentru ANULARI, PENALIZARI:
a) 30% din pretul pachetului de servicii daca renuntarea se face cu mai mult de 30 de zile calendaristice inainte de data plecarii. 
b) 70% din pretul pachetului de servicii daca renuntarea se face in intervalul 30 zile - 16 zile inainte de plecare.
c) 100% din pretul pachetului de servicii daca renuntarea se face intr-un interval mai mic de 15 zile inainte de plecare.
d) 100% din pretul pachetului de servicii pentru neprezentarea la program indiferent de motivul invocat.
e) 100% din pretul pachetului de servicii in cazul achizitionarii pachetelor cu orice tip de reducere: Early Booking/ Inscrieri timpurii/ Litoralul pentru toti/ Decada balneara/ Saptamana de refacere/ O saptamana la munte/ Last minute/ Ultra Last minute/ Oferte speciale/ Targ Turism/ Seniori/ Craciun/ Revelion/ Martisor/ Fidelitate sau alte programe similare.
f) 100% din pretul pachetului de servicii cand calatorul nu poate pleca in calatorie pentru ca documentele personale necesare efectuarii calatoriei nu sunt complete sau nu sunt conforme cu cerintele normelor legale in vigoare, cand calatorul este intors de la granitele Romaniei de catre politia de frontiera din motive ce nu tin de agentie sau calatorul nu este acceptat de catre organele de frontiera din tara de destinatie (valabil pentru calatoriile inafara Romaniei).
g) 100% din pretul pachetului de servicii pentru in cazul in care plata pentru serviciile turistice interne a fost facuta partial sau integral cu vouchere de vacanta.
h) 100% pentru biletele de avion.

Nota: In situatia in care masurile luate de catre autoritati impun restrictii de calatorie care ingreuneaza sau fac imposibila executarea pachetului de servicii de calatorie, turistul va beneficia de un VOUCHER emis de CISTOUR (considerat anexa la contractul de comercializare a pachetelor de servicii de calatorie, pentru intreaga suma achitata). Voucherul poate fi utilizat timp de 12 luni de la emitere, integral la efectuarea uneia sau mai multor rezervari pentru orice pachete CISTOUR Agency in calitate de organizator. In cazul utilizarii VOUCHER-ului pentru mai multe pachete turistice, acestea trebuie comunicate simultan.

Destinatie: Romania

Durata: 1 zi, fara cazare

Pretul include: 
- transport cu autocar clasificat;
- 1 noapte cazare cu mic dejun si cina la Hotel Edelweiss 3* sau similar in Medias;
- ghid de turism atestat.

Pretul nu include: 
- intrarile la obiectivele turistice aa au caracter orientativ (Biserica fortificata Harman - 15 lei/pers, Biserica Alma Vii - 15 lei/pers, Biserica Fortificata Valea Viilor - 15 lei/pers , Biserica fortificata Axente Sever - 15 lei/pers,  Ferma de Cerbi - 20 lei/pers);
- cheltuieli personale;
- taxa de oras pentru fiecare cazare unde aceasta este solicitata;
- asigurare medicala (dupa caz) si storno;
- locuri preferentiale in autocar - primele 3 randuri (100 lei/pers/loc rand 1, 75 lei/pers/loc rand 2, 50 lei/pers /loc rand 3);
- vizite optionale;
- alte taxe de vizitare;
- ghizii locali specializati;
- taxa de rezervare pentru obiectivele turistice (dupa caz);
- alte costuri neprecizate la rubrica pretul include.

Avans minim 30% in termen de 7 zile de la momentul efectuarii rezervarii. Diferenta se achita cel tarziu cu 15 zile inainte de plecare. 

Modalitati de plata: cash in agentiile de turism, cash in agentiile bancare, prin transfer bancar (internet banking) sau plata cu cardul direct pe site. Excursia trebuie achitata integral inainte de plecare.

Supliment camera single: 150 lei/pers. 

Grup minim: 25 persoane. In cazul nerealizarii grupului minim ne rezervam dreptul de a anula plecarea, cu posibilitatea inscrierii la un program similar.

Tarife copii:
- Copiii pana la 5 ani cazati cu doi adulti beneficiaza de gratuitate la cazare si loc in autocar, fara pat suplimentar, nu beneficiaza de mese, achita 65% din pret pachet (360 lei).
- Copiii cu varste 5 ani aa 12 ani cazati cu doi adulti achita 85% din pret pachet (470 lei), beneficiaza de mese si loc in autocar, se asigura pat suplimentar.
- Copiii cu varsta peste 12 ani sau copiii insotiti de un singur adult achita pret intreg.

Acte necesare: carte de identitate.

Nota: Locurile in autocar se distribuie incepand cu a doua bancheta in ordinea achitarii avansului.

OBSERVATII generale de calatorie:
1) tarifele de intrare la obiectivele turistice se achita la fiecare in parte in moneda locala si se pot modifica de catre autoritatile locale independent de agentie;
2) camerele single se confirma doar de catre agentie; persoanele care se inscriu singure si pentru care agentia nu gaseste partener vor fi informati telefonic sau in scris si vor achita suplimentul de camera single cel tarziu cu 3 zile inainte de plecare; achitarea suplimentului de camera single nu implica loc singur pe bancheta in autocar. Refuzul de a achita suplimentul single inainte de plecare si renuntarea la calatorie se penalizeaza conform articolului Conditii pentru Anulari / Penalizari;
3) clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita de oficialitatile din tarile vizitate, ca atare facilitatile camerelor sunt conforme cu standardele locale; existenta anumitor facilitati precum minibar, balcon, frigider, cana fierbator pentru prepare ceai/cafea in fiecare camera, wi-fi in camera, etc nu pot fi garantate de catre agentie atat timp cat se asigura categoria de stele mentionata in programul detaliat. Unitatea de cazare poate solicita taxe suplimentare (minibar /frigider, seif, aer conditionat etc), turistul avand obligatia sa le achite si se informeze asupra acestora inaintea utilizarii acestor servicii. Este interzis fumatul in camerele unitatilor de cazare (cu exceptia camerelor pentru fumatori). In caz contrar, turistul va suporta toate penalizarile impuse de unitatea de cazare. Eventualele daune produse de turist in unitatea de cazare revin ca obligatie de plata acestuia. 
4) agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu;
5) daca pentru pentru efectuarea calatoriei este necesara indeplinirea de catre Calator a unor formalitati suplimentare (de exemplu, calatoria impreuna cu minori, situatia in care numele calatorului este schimbat ca urmare a casatoriei/desfacerii ei etc.), acesta are obligatia de a indeplini toate cerintele legale. Pentru o informare optima, agentia recomanda si consultarea site -ului www.politiadefrontiera.ro si a site-ului Ministerului Afacerilor Externe a Romaniei: http://www.mae.ro, pentru informatii complete privind Regimul de calatorie in strainatate, cat si in ceea ce priveste conditiile de calatorie/intrare pe teritoriul tarii/tarilor de destinatie. 
6) daca tara de destinatie impune obligativitatea efectuarii unor teste PCR pentru virusuri (SARS COV 2, sau alt tip de virus) sau obligativitatea de vaccinare, acestea din urma cad in responsabilitatea turistului si nu obliga agentia de turism la vreo despagubire sau anulare gratuita a rezervarii. 
7) distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup; in cazul  in care turistul are cerinte speciale cu privire la cazare  (camere alaturate, camere cu balcon, etc) nu vor fi considerate confirmate decat in masura disponibilitatii de la fata locului.Mesele incluse in program sunt de categorie meniu standard, fix pentru toti turistii la fel. Orice solicitare de schimbare a acestuia se considera drept cerere speciala si se achita extra la fata locului de catre turist. Agentia de turism nu garanteaza meniuri speciale, nu are obligatia de a se informa cu privire la preferintele sau regimurile culinare ale turistilor, acestea fiind satisfacute in masura posibilitatilor la fata locului. Nominalizarea hotelurilor se va face la cerere dupa transmiterea informarii de plecare (cu 2 zile inainte de inceputul calatoriei, prin exceptie cu 24 ore inainte de plecare). Mentiunea in program a denumirii hotelului continuata de expresia asau similara face referire doar la categoria de confort si regimul de masa al hotelului.
8) ghidul/ conducatorul de grup poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fara a afecta structura programului; in caz exceptional, obiectivele din program se pot inlocui cu altele doar din motive care nu tin de agentie sau turisti (conditii meteo, restrictii de acces, cauze naturale, decizii care tin de autoritati);
9) conform reglementarilor internationale, serviciile de ghidaj in interiorul muzeelor si la obiectivele turistice pot fi asigurate doar de catre ghizii locali; ghidul roman va face o prezentare in autocar si va asigura traducerea explicatiilor date de ghidul local in situatia in care se achita taxe ghizi locali in programul turistic sau daca grupul de turisti hotaraste angajarea acestuia la fata locului.
10) agentia nu este raspunzatoare pentru deteriorarea, pierderea sau furtul bagajelor, a actelor sau a obiectelor personale; in cazul in care aceste situatii nedorite apar, turistul are obligatia de a depune personal plangere la organele competente;
11) este obligatorie respectarea instructiunilor ghidului insotitor si intervalele orare date de acesta; este obligatorie respectarea masurilor de pandemie in vigoare. Pentru obiectivele turistice unde este nevoie de rezervare in prealabil, agentia va percepe o taxa de rezervare;
12) efectuarea partiala sau integrala a oricarei sume prin intermediul bancar reprezinta acceptarea pe deplin a termenilor si conditiilor prevazute in contractul de prestarii servicii turistice (disponibil pe site - recomandam citirea acestuia); turistul isi asuma ca este apt pentru calatorie si nu necesita asistenta specializata (cazuri medicale/ dizabilitati). Turistul aflat in situatie atipica (medicala sau de necesitate speciala) este obligat ca notifice in scris agentia cu privire la situatia personala inainte de inscriere si sa ceara acordul pentru participare. Ne rezervam dreptul de a refuza participarea persoaneor care ca urmare a situatiilor speciale pot pune in dificultate derularea programului turistic, afectand astfel toti participantii la calatorie.
13) transportul se va realiza cu microbuz, minibus, midiautocar, autocar in functie de numarul de turisti participanti la program; turistul are obligatia respectarii conditiilor de transport persoane disponibile pe site (recomandam citirea acestora).. In mijlocele de transport sunt interzise fumatul, consumul de bauturi alcoolice sau substante stupefiante. Ne rezervam dreptul de a nu imbarca sau de a debarca (dupa caz) pasagerii in stare de ebrietate si pasagerii care afecteaza ordinea si siguranta celorlalti pasageri sau a conducatorilor auto, ori incalca conditiile de transport persoane, fara rambursarea costurilor de transport. Pasagerii se obliga sa achite catre compania de transport contravaloarea oricaror distrugeri aduse mijloacelor de transport.
14) transbordarea se efectueaza pentru un minim de 8 persoane pentru fiecare localitate de transfer; pentru un numar mai mic de persoane, transbordarea se efectueaza in conditii speciale comunicate de agentie (tarif si durata);
15) prezentul program este parte integranta a contractului de prestari servicii turistice incheiat si se completeaza cu informatiile precontractuale disponibile pe site (recomandam citirea acestora). Recomandam incheierea asigurarii storno pentru a va proteja inainte de plecare (in cazul anularii calatoriei) si a asigurarii medicale pentru protectie pe durata derularii programului turistic (in cazul unor situatii medicale neprevazute).

Imbarcari din tara:
Ploiesti - Bucuresti - retur - GRATUIT
Campina - Bucuresti - retur - GRATUIT

Conditii pentru ANULARI, PENALIZARI:
a) 30% din pretul pachetului de servicii daca renuntarea se face cu mai mult de 30 de zile calendaristice inainte de data plecarii. 
b) 70% din pretul pachetului de servicii daca renuntarea se face in intervalul 30 zile - 16 zile inainte de plecare.
c) 100% din pretul pachetului de servicii daca renuntarea se face intr-un interval mai mic de 15 zile inainte de plecare.
d) 100% din pretul pachetului de servicii pentru neprezentarea la program indiferent de motivul invocat.
e) 100% din pretul pachetului de servicii in cazul achizitionarii pachetelor cu orice tip de reducere: Early Booking/ Inscrieri timpurii/ Litoralul pentru toti/ Decada balneara/ Saptamana de refacere/ O saptamana la munte/ Last minute/ Ultra Last minute/ Oferte speciale/ Targ Turism/ Seniori/ Craciun/ Revelion/ Martisor/ Fidelitate sau alte programe similare.
f) 100% din pretul pachetului de servicii cand calatorul nu poate pleca in calatorie pentru ca documentele personale necesare efectuarii calatoriei nu sunt complete sau nu sunt conforme cu cerintele normelor legale in vigoare, cand calatorul este intors de la granitele Romaniei de catre politia de frontiera din motive ce nu tin de agentie sau calatorul nu este acceptat de catre organele de frontiera din tara de destinatie (valabil pentru calatoriile inafara Romaniei).
g) 100% din pretul pachetului de servicii pentru in cazul in care plata pentru serviciile turistice interne a fost facuta partial sau integral cu vouchere de vacanta.
h) 100% pentru biletele de avion.

Nota: In situatia in care masurile luate de catre autoritati impun restrictii de calatorie care ingreuneaza sau fac imposibila executarea pachetului de servicii de calatorie, turistul va beneficia de un VOUCHER emis de CISTOUR (considerat anexa la contractul de comercializare a pachetelor de servicii de calatorie, pentru intreaga suma achitata). Voucherul poate fi utilizat timp de 12 luni de la emitere, integral la efectuarea uneia sau mai multor rezervari pentru orice pachete CISTOUR Agency in calitate de organizator. In cazul utilizarii VOUCHER-ului pentru mai multe pachete turistice, acestea trebuie comunicate simultan.

Itinerariu

Ziua 1

Plecare din Bucuresti la ora 06:00 (Piata Constitutiei, in fata Casei Poporului, parcarea mare) pe ruta Bucuresti - Ploiesti - Medias. 
- Biserica Sf. Bartolomeu Brasov (vedere exterioara) a fost construita de catre teutoni in secolul al XIII lea fiind una dintre celel mai vechi cladiri ale orasului Brasov (anul 1240). Monumentul in stil romanic are ferestre in arc frant si bolti pe ogive gotice.
- Biserica Harman. Intre 1280-1290, ordinal calugarilor cistercieni construieste in Harman o biserica-bazilica, in stil romanic. Intre 1500-1520, in jurul bisericii se construieste cetatea taraneasca, biserica fiind refacuta in stil gotic. Zidul de incinta, apropae circular, e inconjurat pe fata exterioara cu 6 bastioane in forma patrata bastionul de est cuprinde o veche capela din secolul al XV lea, in interiorul careia se pot vedea picture murale deosebit de vii in cee ace priveste culoarea. Zidul de incinta din partea sudica si sud estica este captusit cu numeroase camarute, folosite candva pentru inmagazinarea alimentelor si adapostirea locuitorilor in caz de primejdie.
- Biserica Alma Vii. In 1356 Alma Vii apare mentionata ca fiind o comuna libera ce apartinea juridic de Medias. Tot in aceasta perioada este ridicata si biserica evanghelica asezata in nordul localitatii. In secolul XVI biserica saseasca din Alma Vii este preschimbata in biserica fortificata ce nu va fi cucerita niciodata. Ca urmare a invaziilor tatarilor tot mai dese sasii i-au adaugat turnuri de aparare, spatii de tragere si guri pentru aruncarea smoalei, Primul nivel al turnului clopotnitei era locuibil si avea vatra. Biserica este inconjurata de patru turnuri defensive, care simbolizeaza cele patru puncte cardinale. Anul acesta biserica a fost renovate si a fost reintrodusa in circuitrul turistic.
- Medias. Vom face un tur pietonal printer cele mai importante obiective turistice ale cochetului oras aflat pe Tarnave. Vom pleca pe langa zidurile refacute ale cetatii vechi, cetate ridicata intre anii 1480-1534 cu aportul sasilor, romanilor si maghiarilor. Ne oprim la Biserica Sfanta Margareta amplasata in centrul orasului si construita in stil gotic pe un plan bazilical, apoi in fata Liceului Stephan Ludwig Roth. Aici vom evoca personalitatea politicianului austriac care a avut numai cuvinte de lauda despre romani, vom admira turnurile cetatii: Turnul Bisericii, Clopotelor, Croitorilor, Funarilor, Mariei. Trecem si pe langa Scoala veche, ridicata in 1713 pe zidurile de aparare ale cetatii, Scara acoperita, casa Schuller, Biserica ortodoxa (Piata Andrei Saguna).
Cazare cu cina la Hotel Edelweiss 3* sau similar in Medias. 

Ziua 2

Mic dejun.
- Biserica Fortificata Valea Viilor. Biserica actuala a fost construita pe ruinele unei bazilici romane ale carei urme au fost descoperite sub podeaua sacristiei. Bazilica a fost ridicata probabil in secolul XIII odata cu intemeierea localitatii. Biserica actuala se afla pe lista monumentelor UNESCO si a fost contruita in secolul XIV, in stil gotic. Ulterior, pentru a face fata invaziilor necontenite, biserica a fost inconjurata cu ziduri si turnuri de aparare. Astazi se mai pastreaza 4 turnuri si zidurile inalte de 6-7 m, prevazute cu metereze. In biserica se pastreaza stranele de la 1528, altarul din 1779, orga din 1807 si baldachinul amvonului din 1746.
- Biserica fortificata Axente Sever. Actuala biserica a fost construita in secolul al XIV-lea, in stil gotic. Biserica a fost fortificata in secolul al XV-lea. Zidul de inel si turnul portii au fost, de asemenea, construite in aceasta perioada. Poate ca a existat deja o biserica pe acelasi loc inainte de aceasta, care a fost demolata. Altarul baroc este din anul 1777. Picturile au fost realizate de Stephan Valepagi. Pe cadrul principal se afla rastignirea lui Iisus Hristos, cu Johannes si Maria. O orga a fost construita in 1777 de Johannes Hann pentru biserica.
- Cetatea Slimnic a fost ridicata pe drumul dintre Sibiu si Medias. Aceasta era un amplu ansamblu de arhitectura militara prevazut cu turnuri de aparare. In interiorul cetatii se afla si o mica capela gotica.
- Ferma de Cerbi de pe Valea Avrigului, locul in care cerbii si ciutele pot fi admirate de aproape. Este prima ferma de acest fel din tara, iar cerbii de pe Valea Avrigului atrag sute de turisti in fiecare saptamana. 
Plecare catre Bucuresti, sosire in jurul orei 22:00, in functie de trafic.

Ziua 1

Plecare din Bucuresti la ora 06:00 (Piata Constitutiei, in fata Casei Poporului, parcarea mare) pe ruta Bucuresti - Ploiesti - Medias. 
- Biserica Sf. Bartolomeu Brasov (vedere exterioara) a fost construita de catre teutoni in secolul al XIII lea fiind una dintre celel mai vechi cladiri ale orasului Brasov (anul 1240). Monumentul in stil romanic are ferestre in arc frant si bolti pe ogive gotice.
- Biserica Harman. Intre 1280-1290, ordinal calugarilor cistercieni construieste in Harman o biserica-bazilica, in stil romanic. Intre 1500-1520, in jurul bisericii se construieste cetatea taraneasca, biserica fiind refacuta in stil gotic. Zidul de incinta, apropae circular, e inconjurat pe fata exterioara cu 6 bastioane in forma patrata bastionul de est cuprinde o veche capela din secolul al XV lea, in interiorul careia se pot vedea picture murale deosebit de vii in cee ace priveste culoarea. Zidul de incinta din partea sudica si sud estica este captusit cu numeroase camarute, folosite candva pentru inmagazinarea alimentelor si adapostirea locuitorilor in caz de primejdie.
- Biserica Alma Vii. In 1356 Alma Vii apare mentionata ca fiind o comuna libera ce apartinea juridic de Medias. Tot in aceasta perioada este ridicata si biserica evanghelica asezata in nordul localitatii. In secolul XVI biserica saseasca din Alma Vii este preschimbata in biserica fortificata ce nu va fi cucerita niciodata. Ca urmare a invaziilor tatarilor tot mai dese sasii i-au adaugat turnuri de aparare, spatii de tragere si guri pentru aruncarea smoalei, Primul nivel al turnului clopotnitei era locuibil si avea vatra. Biserica este inconjurata de patru turnuri defensive, care simbolizeaza cele patru puncte cardinale. Anul acesta biserica a fost renovate si a fost reintrodusa in circuitrul turistic.
- Medias. Vom face un tur pietonal printer cele mai importante obiective turistice ale cochetului oras aflat pe Tarnave. Vom pleca pe langa zidurile refacute ale cetatii vechi, cetate ridicata intre anii 1480-1534 cu aportul sasilor, romanilor si maghiarilor. Ne oprim la Biserica Sfanta Margareta amplasata in centrul orasului si construita in stil gotic pe un plan bazilical, apoi in fata Liceului Stephan Ludwig Roth. Aici vom evoca personalitatea politicianului austriac care a avut numai cuvinte de lauda despre romani, vom admira turnurile cetatii: Turnul Bisericii, Clopotelor, Croitorilor, Funarilor, Mariei. Trecem si pe langa Scoala veche, ridicata in 1713 pe zidurile de aparare ale cetatii, Scara acoperita, casa Schuller, Biserica ortodoxa (Piata Andrei Saguna).
Cazare cu cina la Hotel Edelweiss 3* sau similar in Medias. 

Ziua 2

Mic dejun.
- Biserica Fortificata Valea Viilor. Biserica actuala a fost construita pe ruinele unei bazilici romane ale carei urme au fost descoperite sub podeaua sacristiei. Bazilica a fost ridicata probabil in secolul XIII odata cu intemeierea localitatii. Biserica actuala se afla pe lista monumentelor UNESCO si a fost contruita in secolul XIV, in stil gotic. Ulterior, pentru a face fata invaziilor necontenite, biserica a fost inconjurata cu ziduri si turnuri de aparare. Astazi se mai pastreaza 4 turnuri si zidurile inalte de 6-7 m, prevazute cu metereze. In biserica se pastreaza stranele de la 1528, altarul din 1779, orga din 1807 si baldachinul amvonului din 1746.
- Biserica fortificata Axente Sever. Actuala biserica a fost construita in secolul al XIV-lea, in stil gotic. Biserica a fost fortificata in secolul al XV-lea. Zidul de inel si turnul portii au fost, de asemenea, construite in aceasta perioada. Poate ca a existat deja o biserica pe acelasi loc inainte de aceasta, care a fost demolata. Altarul baroc este din anul 1777. Picturile au fost realizate de Stephan Valepagi. Pe cadrul principal se afla rastignirea lui Iisus Hristos, cu Johannes si Maria. O orga a fost construita in 1777 de Johannes Hann pentru biserica.
- Cetatea Slimnic a fost ridicata pe drumul dintre Sibiu si Medias. Aceasta era un amplu ansamblu de arhitectura militara prevazut cu turnuri de aparare. In interiorul cetatii se afla si o mica capela gotica.
- Ferma de Cerbi de pe Valea Avrigului, locul in care cerbii si ciutele pot fi admirate de aproape. Este prima ferma de acest fel din tara, iar cerbii de pe Valea Avrigului atrag sute de turisti in fiecare saptamana. 
Plecare catre Bucuresti, sosire in jurul orei 22:00, in functie de trafic.